Clătite americane de post cu merișoare

Ingrediente: 350 g făină, 1 lingură de zahăr, 400 ml apă minerală, 1 praf de copt de la Dr.Oetker, Finesse de portocală de la Dr.Oetker, sare, 100 g margarină topită, 100 g merișoare/stafide

Mod de preparare: Într-un castron se amestecă ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, zahărul, sarea și aroma de portocală.

Se adaugă ingredientelor lichide: apa și margarina topita.

Se amestecă ușor cu un tel, până se formează o compoziție cremoasă.

Se adaugă merișoarele/stafidele

și se amestecă, omogenizându-se.

Se încinge o tigaie, se unge cu puțin ulei și se pune din compoziție cu un polonic.

Se rumenește pe o parte și când se fac bule deasupra se întoarce

și se coace și pe cealaltă parte.

Clătitele gata se scot pe farfurie și se servesc pudrate cu zahăr sau cu dulceață/gem/nutella.

Un desert ușor de făcut pentru zilele de post.

Un gând despre „Clătite americane de post cu merișoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *