Fursecuri cu nuci și dulceață

Ingrediente: 120 g unt, 80 g zahăr, 1 ou, 1 plic zahăr vanilat, cca 200 g făină, un praf de sare, un vârf de cuțit praf de copt, 100 g nuci/alune, fructe din dulceață (în cazul meu vișine)

Mod de preparare: Se mixează untul cu zahărul și zahărul vanilat până se obține o cremă, după care se adaugă și gălbenușul. Se mixează până se încorporează și acesta, se adaugă făina amestecată cu sarea și praful de copt și se amestecă cu o lingură apoi se scoate pe planșeta înfăinată si se frământă cu mâna obținându-se un aluat de consistența plastilinei.

Se pregătesc două vase pentru nucă și albușul de ou.

Se fac bile din aluat, cu diametrul de cca 2-2,5 cm care se trec prin albușul bătut cu furculița și prin nucile/alunele prăjite și măcinate grosier.

Se așează în tava tapetată cu hârtie,

se face o adâncitură în mijloc

în care se pune o vișină din dulceață.

Se pune tava pe treapta din mijloc a aragazului, fursecurile se coc la temperatură medie cca 15 min, până se rumenesc frumos.

Mulțumesc Laura Laurențiu pentru inspirație. Sunt delicioase!

Distribuie pe:

Un gând despre „Fursecuri cu nuci și dulceață”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *