Chec din albușuri cu coajă de citrice

Ingrediente: 5 albușuri, 140 g de zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 50 ml ulei, 150 g făină, 1/2 plic praf de copt, coajă de portocală și lămâie confiate de la Lidl

Mod de preparare: Albușurile se bat cu 1/2 linguriță de sare.

Se adaugă zahărul în trei tranșe  și se mixează în continuare până albușurile devin “băț”.

Se încorporează uleiul mixând în continuare.

Se renunță la mixer și cu o spatulă se încorporează făina amestecată cu praful de copt, cu mișcări ușoare.

Se adaugă 150 g de coaja de portocală și lămâie confiată (date prin făină să nu cadă la fundul tăvii).

Se tapetează o formă de chec/cozonac cu hârtie de copt, se răstoarnă aluatul și se dă la cuptorul preâncălzit la temperatură medie pentru 30-35 de minute, pentru siguranță se face testul cu scobitoarea.

Se lasă puțin să se răcorească în tavă după care se scoate pe tavă și se pudrează cu zahăr farin

Se taie felii și se servește. Este un dulce rapid de făcut, aromat și numai bun pentru o după masă de duminică.

Mulțumesc Sara&Mike pentru rețetă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *