Ingrediente: 420 g făină, 200 g margarină, 150 g zahăr, 2 gălbenușuri, 2 linguri de smântână, 1 linguriță esență de vanilie (în fotografie este un praf de copt, nu este necesar….)
Mod de preparare: Margarina moale se mixează cu zahărul, până la topirea acestuia.
Se adaugă gălbenușurile, smântâna, vanilia și se mixează bine.
Se adaugă făina și se frământă un aluat dens care se înfășoară în folie și se dă la rece.
Pentru a se lucra mai ușor, aluatul se împarte în mai multe bucăți care până devin biscuiți se țin în folie la frigider. Fiecare bucată se întinde într-o foaie din care se taie forme de biscuiți.
Se așeză biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preincalzit la temperatură medie cca 15-20 de minute până se rumenesc putin.
Mulțumesc Liana pentru rețetă.