Brioșe inimoase cu ciocolată

Ingrediente: 250 g făină, 3 lingurițe praf de copt Dr.Oetker, un sfert de linguriță de sare, 175 g zahăr, 1 ou, 200 ml lapte, 50 ml ulei, un baton de vanilie Dr.Oetker, 1 tabletă de ciocolată cu lapte

Mod de preparare: Într-un castron se pun ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea, zahărul și se amestecă. În alt castron se amestecă ingredientele lichide: oul, laptele și uleiul. Se adaugă și bobițele din batonul de vanilie și se amestecă.

Peste ingredientele uscate din castron se toarnă ingrediente lichide

și se încorporează ușor cu un tel pară, dar nu se insistă foarte mult.

Se pregătește tava de brioșe cu hârtiuțe sau forme de silicon (în cazul meu),

și cu o lingură de înghețată se adaugă din compoziția făcută anterior. Fiind o zi specială, nu puteam să las brioșele simple, un pătrățel de ciocolată merge foarte bine 🙂

Se coc brioșele în cuptorul preîncalzit cca 20 de minute la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea.

Se scot brioșele pe un grătar și se lasă să se răcească.

Se servesc pudrate cu zahar, decorate cu ciocolată sau moțate cu o cremă specială, bineînețeles roz 🙂

Mulțumesc Mitinita pentru inspirație.

Să aveți o zi frumoasă!

Distribuie pe:

Un gând despre „Brioșe inimoase cu ciocolată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *