Pogăcele ungurești cu jumări

Ingrediente: 500 g făină, 1 plic drojdie uscată de la Dr Oetker, 100 ml vin, 3 ouă, 300 g jumări, sare, piper, chimen

Mod de preparare: Se macină sau se dau prin tocător jumările rezultând o pastă care se condimentează cu sare și piper.

Într-un castron se amestecă făină cu drojdia, se adaugă vinul și ouăle și se încorporează cu o lingură.

Se adaugă jumările și se frământă un aluat care se lasă la crescut cca 30 min la loc călduț.

Se întinde o foaie subțire care se împăturește dinspre laterală în doua pe mijloc, apoi din nou în doua de sus în joc și din nou în două…. Operațiunea se repetă de 3 ori la interval de cca 20 min și după fiecare aluatul se înfășoară în folie și se ține la frigider.

În final aluatul se întinde la o grosime de 1-2 cm și se taie rondele cu paharul sau o formă de biscuiți dată prin făină.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se lasă la crescut la loc călduț,

se ung cu ou bătut, după care se coc la foc mediu în cuptorul preâncălzit 15-20 min, până devin aurii și crocante.

Se lasă puțin  să se răcească după care se scot pe platou sau un coșuleț.

Este o combinație de rețete luate de pe net, ceva de ici, ceva de colo, oricum un aluat mai ușor de „împachetat” decât la pogăcelele cu jumări făcute anterior.

Poftă bună!

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *