Ouă scoțiene

Ingrediente: 5 ouă fierte decojite, 350 de g carne tocata, sare, piper, praf de usturoi, făină, 3 ouă bătute, pesmet, ulei pentru prăjit

Mod de preparare: Se amestecă carnea tocată cu sarea, piperul și praful de usturoi. Se împarte carnea în 5 porții. Fiecare se întinde pe folie, se pune oul în mijloc și se strânge cu ajutorul foliei.

Se îndepărtează folia, se formează o chiftea care-și definitivează forma. Se pun cele 5 “chiftele” pe o farfurie și se țin la rece câteva minute până se întărește carnea.

Se pune făina și pesmetul în câte-o farfurie, se bat ouăle cu puțină sare.

Se tăvălesc “chiftelele” prin făină, se trec prin ou bătut și prin pesmet acoperindu-se bine.

Se pune uleiul la încins într-o cratiță. Se ia fiecare “chiftea” și se așeză în uleiul încins, se prăjesc pe fiecare parte până devin aurii și puțin crocante, iar carnea este gătită.

Se scot „chiftelele” cu o spumieră pe o farfurie tapetată cu hârtie prosop pentru a se absorbi excesul de ulei.

Rețeta am văzut-o la TV Paprika la emisiunea „Perfect” unde doi bucătari celebrii pregăteau gustări pentru  picnic. Ouăle erau moi, dar mie mi-a fost frică să nu se spargă la „învelit” în carne…..

„Ouăle scoțiene sunt un fel de mâncare populară în Marea Britanie pe post de gustare pentru picnic, cea mai veche rețetă publicată datând din 1809, dar invenția culinară este atribuită unui negustor londonez, proprietar al magazinului Fortnum & Mason, care ar fi gătit ouă învelite în carne în 1738”.

3 comentarii la „Ouă scoțiene”

  1. Desi imi plac foarte mult nu apuc sa le fac decat o singura data pe an! Acum mi-ai facut pofta, asa ca plec sa vad daca am ce-mi trebuie sa le pregatesc! :)

  2. le-am facut weekendul asta si au iesti foarte bune. B tot mai cerea :D multumesc pentru idee, nici nu stiam ca exista asa ceva, nu am mai vazut pana acum.

    1. @andreea-mă bucur dacă v-au plăcut. Nici eu nu am făcut până acum dar chiar sunt bune. O idee bună și cu ouăle rămase de la Paști. În plus arată și bine :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *