Ingrediente: 100 ml apă, 180 zahăr, 120 g unt, 260 g lapte praf, 50 g cacao, alune, migdale, fistic, stafide, merișoare…..
![](https://farm9.staticflickr.com/8577/16306099451_5d3a7a31ae.jpg)
Mod de preparare: Se pune apa și zahărul la foc, se face un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care dă în clocot. Se ia de pe foc, se adaugă untul și se amestecă să se topească.
![](https://farm9.staticflickr.com/8679/16121727969_660fc9fa9c.jpg)
Într-un vas se amestecă laptele praf cu cacao. Se toarnă ingredientele lichide.
![](https://farm8.staticflickr.com/7514/16120331678_dc8d01dc34.jpg)
Se amestecă energic astfel încât compoziția să devină omogenă. Se adăuga alune, stafide, merisoare….. Se tapetează o formă cu folie alimentară umezită, se toarnă ciocolata se acoperă și se ține la frigider până a doua zi când se porționează.
![](https://farm8.staticflickr.com/7582/16306098681_7d6e941f5e.jpg)
Cu cât stă mai mult se taie mai bine și este mai bună. Dar are cineva răbdare?
![](https://farm8.staticflickr.com/7496/16138036189_911275d996.jpg)
Rețeta este inspirată din Caietul cu rețete, dar la cantități micșorate. Mulțumesc Vio, ca de obicei foarte bună :)