Ciocolată de casă cu migdale

Ingrediente: 100 ml apă, 180 zahăr, 120 g unt, 260 g lapte praf, 50 g cacao, alune, migdale, fistic, stafide, merișoare…..

 Mod de preparare: Se pune apa și zahărul la foc, se face un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care dă în clocot. Se ia de pe foc, se adaugă untul și se amestecă să se topească.

Într-un vas se amestecă laptele praf cu cacao. Se toarnă ingredientele lichide.

Se amestecă energic astfel încât compoziția să devină omogenă. Se adăuga alune, stafide, merisoare….. Se tapetează o formă cu folie alimentară umezită, se toarnă ciocolata se acoperă și se ține la frigider până a doua zi când se porționează.

Cu cât stă mai mult se taie mai bine și este mai bună. Dar are cineva răbdare?

Rețeta este inspirată din Caietul cu rețete, dar la cantități micșorate. Mulțumesc Vio, ca de obicei foarte bună :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *