Cornuri aperitiv (pizza)

Ingrediente aluat: 400 g făină, 1 plic drojdie uscată, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 200 ml apă călduță, 75 ml ulei, 1 gălbenuș pentru uns aluatul.

Ingrediente umplutură: cremă de brânză cu verdeață, salam, șuncă….orice se dorește.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu drojdia, zahărul și sarea. Se toarnă treptat apa călduță, se incorporează și la final se pune și uleiul. Se mai lucrează aluatul cca 1 minut pe planșetă.

Se transferă într-o pungă și se pune la dospit la rece.

Se împarte aluatul în 3 părți egale și fiecare se întinde într-un cerc cu diametrul de cca 24-26 cm,

se unge cu cremă de brânză și se presară salam, șuncă…..Se taie fiecare cerc în opt părți egale din care se formează cornuri pornind de la latura mare spre vârf.

Cornurile se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș de ou, se presară putină sare și se coc la foc potrivit în cuptorul preâncălzit până se rumenesc frumos deasupra.

O rețetă foarte reușită inspirată din caietul Bucătăreselor vesele cărora le mulțumesc.

Poftă bună!

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *