Ingrediente: 400+100 g făina, 200 g unt, 200 g telemea de vaci, 1 ou, 150 ml lapte bătut, 1 plic drojdie uscată de la Dr Oetker, 1 linguriță sare
Mod de preparare: Se mixează margarina spuma, se adaugă oul,
laptele bătut,
telemeaua dată pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se schimbă paletele de la mixer, se adaugă făina amestecată cu drojdia și se mixează ușor.
Se obține un aluat lipicios
care se scoate pe planșeta înfăinată și se frământă cu restul de făină (100 g). Se obține un aluat ușor de întins care se lasă 30-40 min să se odihnească la rece.
Se întinde pe planșeta înfainată o foaie groasă de cca 0,5/1 cm
care se taie bastonașe/covrigei.
Se ung cu un ou bătut și se presară sare, chimen, susan după preferință.
Se coc în cuptorul preâncălzit cca 10 min (până se rumenesc) la foc mediu.
Foarte bune!
Un gând despre „Sărățele/covrigei cu telemea”