Ingrediente aluat: 500 g făină, 100 g zahăr, 1/2 linguriță sare, 150 ml lapte, 1 plic drojdie uscată, 50 g unt topit, 2 ouă, coajă de lămâie (Finesse)
Ingrediente umplutură: 100 g zahăr, 100 g unt topit, 2 linguri cacao+scorțișoară
Mod de preparare: Faina se amestecă cu drojdia, zahărul, sarea și coaja de lămâie.
Se adaugă laptele călduț și ouăle bătute.
Se frământă aluatul adăugând din când în când untul topit. Se obține un aluat moale dar nelipicios
care se lasă la dospit la loc călduț până se dublează volumul.
Se întinde o foaie dreptunghiulară pe blatul presărat cu făină. Se unge toată suprafața cu unt topit și se presară cu zahăr amestecat cu cacao și scorțișoară.
Se măsoară tava și în funcție de mărimea ei se taie aluatul în pătrate care se așează unul peste celălalt, apoi în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit cca 30 min
după care se unge cu unt topit și se presară cu zahăr amestecat cu cacao și scorțișoară.
Se coace cozonacul la foc mic până se rumenește. Se scoate cu grijă din tavă și se servește. Este crocant la exterior și moale la interior.
M-am inspirat de aici, mulțumesc Violeta.
Un cozonac arătos, gata feliat și foarte ciocolătos……
Ma bucur mult ca l-ai incercat ti-a iesit atat de frumos incat as intinde mana sa fur o bucatica!!!
@Violeta-ca de obicei, tot ce încerc din „caietul” tău este foarte bun. Mulțumesc.