Ingrediente: 2 ouă, 250 g făină, o linguriță praf de copt, 250 ml lapte, 50 g unt topit, 2 linguri ulei, o ceapă roșie, 3 căței de usturoi, 100 g salam, o cutie mică porumb (140 g), o cutie mică mazăre (200), sare, piper, ierburi aromate.
Mod de preparare: Se topește untul și se lasă să se răcească. Se amestecă cu ouăle bine bătute, se adaugă și laptele. Se cerne făina amestecată cu praful de copt peste ingredientele lichide.
Se amestecă bine cu telul, se condimentează după gust (eu am pus sare cu verdețuri de la Bad Ischl și Hallstatt). Într-o tigaie se călește ceapa tocată mărunt și usturoiul dat prin presa până devin lucioase.
Se adaugă salamul tăiat bucățele mici, se amestecă și se călesc puțin.
Se adaugă porumbul și mazărea
și se sotează toate împreună cca 3 minute.
Se lasă amestecul să se răcească apoi se pune peste compoziția făcută anterior
și se amestecă ușor.
Cu o lingură se pune această compoziție în formele de brioșe îmbrăcate cu hârtiuțe speciale sau de silicon.
Se coc în cuptorul preîncălzit cca 15 min la temperatură medie, să fie bine rumenite. Pentru siguranță se face testul cu scobitoarea. Se lasă puțin să se răcorească după care se scot pe platou.
Un aperitiv foarte bun și simplu de făcut inspirat de pe blogul lui Teo.
Poftă bună să aveți!
Un gând despre „Brioșe aperitiv cu mazăre și porumb”