Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 1 buc ceapă mare, carne de gulaș, 2 linguri smântână, 1 lingură rasă făină, o lingură ulei, sare, piper, pătrunjel verde
Mod de preparare: se călește ceapa tăiată julien într-o lingură de ulei, când devine lucioasă se adaugă carnea zvântată și trecută prin puțină făină.
Se amestecă, se lasă cca 5 minute sub capac după care se adaugă o cană de apă caldă și se fierbe la foc mic. Când carnea este aproape fiartă, se pun ciupercile curățate, spălate și tăiate.
Se pune capacul și se lasă să fiarbă în suc propriu, la nevoie se completează cu apă caldă. Se condimentează cu sare și piper după gust.
La final se face un sos din smântână, făină și zeamă din tocăniță și se toarnă în cratiță mestecând să nu se formeze cocoloașe.
Se pune pătrunjel verde tocat și se servește cu garnitură de mămăliguță, cartofi sau orez.
O tocăniță foarte bună, condimentată dar și sățioasă.
Pofta bună!
Steluta , cine a postat ac reteta ? nu se intelege ni-mic :(:(:(
@Diana-eu am scris rețeta dar pe alt calculator și se pare că nu a fost compatibil cu al meu. Scuze :)
S-au strecurat o serie de greseli care fac reteta de neinteles. Asteptam corectura.
Am remediat. O mică „defecțiune” de soft :)
Azi am inteles tot , ms frumos . Am gatit si eu asa ceva sapt trecuta , dar cu carne de pui si ne-a placut :)
Steluta, imi pare rau ca imi ignori comentariile, nu a fost nimic rautacios in ele, doar am sesizat (ca de altfel si Diana) prezenta unor greseli. Daca te-am suparat cu ceva, te rog sa ma ierti!
Nu ignor comentariile dar nu am avut timp de lucrat la calculator. Scuze.
@Mihai , nu cred ca Steluta ar face asa ceva , ea raspunde la toate comm :) intelege-o si tu , doar esti barbat
Scuze dacă nu am răspuns în timp util dar am fost plecată și de pe telefon nu pot face cam tot ceea ce doresc.