Ingrediente: 1 kg ciuperci, 3 buc ceapă, 8 buc ardei, 1/2 l ulei, 1/2 l bulion, 1 linguriță sare, boabe de piper și foi de dafin
Mod de preparare: Se curăță și se spală ciupercile. Se pun la fiert în apă rece și când începe să fiarbă se mai țin 10 minute după care se pun să se scurgă într-o strecurătoare. Se pun într-o cratiță neaderentă și se țin câteva minute să se evapore apa din ele. Se dau prin mașina de tocat sau printr-un tocător. Ceapa și ardeii se curăță și se dau prin tocător după care se pun la scurs. Toate fiind pregătite se poate pregăti zacusca.
Se pune uleiul în cratiță, se călește ceapa,
urmată de ardei
și la final ciupercile.
Se amestecă și se țin la foc mic cca 10 min. Se condimentează, se adaugă bulionul și se fierbe zacusca cel puțin o oră, până uleiul se ridica la suprafață, timp în care se amestecă să nu se prindă zacusca de cratiță.
Caldă se pune în borcane, se căpăcesc și se pun în pătură până se răcesc.
Este prima dată când fac zacuscă cu ciuperci, este foarte bună și se poate face în orice perioadă a anului, legume se găsesc.
Poftă bună!
Am sa incerc si eu aceasta reteta de zacusca cu ciuperci. Eu am facut in fiecare an zacusca de vinete cu ardei copti, dar niciodata cu ciuperci.
Este foarte bună și se poate face în orice perioadă a anului.