Ingrediente: un pachet aluat foietaj, 1 kg mere, 150 g zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară, o lingură griș, 1 ou
Mod de preparare: Se curăță merele, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari și se călesc cu zahărul. Când sucul a scăzut se adaugă scorțișoara, se amestecă și se ia cratița de pe foc.
Între timp se dezgheață foietajul și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se taie marginile. Eu am desenat și decupat hârtia după mărimea formei, am pus-o pe aluat și l-am tăiat cu foarfeca de bucătărie după care l-am așezat în tavă.
Se presară grisul, se pun merele călite și se presează puțin cu o lingură.
Deasupra se formează un grilaj din resturile de aluat și
se unge cu gălbenuș de ou.
Tarta se coace în cuptor la temperatură medie până se rumenește.
Se lasă să se răcoreasă puțin, după care se scoate pe un platou,
se pudrează cu zahăr pudră și se feliază.
Recomand un aluat foietaj mai gros, eventual Linco, eu am avut în casă unul destul de subțire, de la Lidl. Tarta este inspirată de aici.
Super buna reteta, multumesc mult pentru informatie, mi-a placut foarte mult tarta.