Batoane de cereale cu ciocolată

Ingrediente: 450 g fulgi de cereale (grau, secara, orz, ovaz), 110 fructe deshidratate (merișoare+smochine+curmale), 60 g migdale+alune+caju, 150 g unt, 100 g zahăr brun, un praf de sare, 4 linguri de miere, 200-300 g ciocolată

Mod de preparare: Într-un castron mare se pun cerealele, fructele deshidratate, migdalele+alunele+caju tocate și un vârf de linguriță de sare.

Într-un vas mic se topește untul împreună cu zahărul, se amestecă până ce zaharul se topește.

Se stinge focul, se pune și mierea, apoi se toarnă compoziția peste cerealele din bol.

Se amestecă bine toate ingredientele cu o lingură.

Se acoperă o tava (22/33) cu hârtie de copt, se pune compoziția și se presează bine cu o lingură muiată în apă.

Se coace 20-25 minute la temperatură medie, până ce marginile sunt ușor rumenite.

Se lasă să se răcorească. Între timp se topește ciocolata, se întinde cu o lingură peste compoziția de cereale și se dă tava  la rece să se întărească ciocolata.

Când s-a răcit complet se porționează în batoane.

 

Rețeta este inspirată din blogul iulianeiflorentina, căreia-i mulțumesc. Un dulce bun pentru copii dar și pentru adulți, o variantă a dulciurilor similare din comerț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *