Ingrediente: 200 g făină, 200 g dovleac crud, 150 g zahăr, 100 g unt sau margarină, 2 ouă, 140 g iaurt, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat cu scortisoară, 1 vf de cuțit sare
Mod de preparare: Se curăță dovleacul, se dă pe răzătoarea mare și se amestecă cu 100 g de zahăr.
Se pune pe foc și se călește până sucul lăsat scade și se obține o pastă groasă, se adaugă zahărul vanilat cu scorțișoara, se amestecă și se lasă să se răcească.
Se mixează untul cu restul de zahăr, rezultând o cremă pufoasă. Se adaugă pe rând ouăle
și alternând făina (amestecată cu sarea și praful de copt)
cu iaurtul.
La final se pune și dovleacul pregătit anterior și se încorporează cu o spatulă.
Acesta este aluatul de brioșe, ca o cremă consistentă.
Se pun hârtiuțe sau forme de silicon speciale în tava de brioșe și se umplu pe trei sferturi cu compoziția obținută.
Se coc brioșele cca 25-30 minute la foc potrivit. Când sunt gata, se lasă să se răceasca puțin în tavă
după care se scot din formă, se pun în hârtiuțe, se ornează cu zahăr pudră și scorțișoară.
Brioșe de toamnă, aromate și ușor de făcut.
PS. Rețeta este inspirată de pe net, dacă cineva o recunoaște să-mi lase un mesaj, să adaug linkul. Oricum, mulțumesc.