Ingrediente: 1 kg ardei iute (verde), 2 kg ardei capia (roșu), ½ l oțet, ½ cană zahar, 2 lingurițe sare mare
Mod de preparare: Se toacă fideluță ardeii iuți până la cotor cu semințe cu tot și ardeii capia fideluță, făra semințe (eu am folosit răzătoarea Borner).
Se amestecă ardeii, se adaugă sarea, zahărul și oțetul. Se lasă la macerat 24 ore, mestecănd din când în când cu lingura.
Se pune amestecul în borcane uscate și se toarnă lichidul rezultat peste ele.
Se ține în cămară (în frigider) și se folosește la ciorbe, sărmăluțe, tocănițe sau la orice considerați necesar.
eu nu as rade atatia ardei mici pe razatoare nici sa ma premiezi ;)
PS. tocmai mi-am ras o unghie cu dovlecelul :((((((
Problema e ca nu prea sunt iuti ardeii carora li se zice iuti :(
@Elisa – cu o răzătoare bună merge repede. Dar fără carne :) Ai mei au fost chiar foarte iuți.