Ingrediente: 200 g margarină, 150 g alune măcinate, 1 ou, 4 linguri zahăr, 400 g făină, 1 plic zahăr vanilat, zahăr pudră de la Dr.Oetker pentru pudrat cornulețele
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron
și se frământă obținându-se un aluat omogen și ușor de lucrat.
Se înfășoară în folie alimentară și se ține în frigider cel puțin 2 ore sau mai bine peste noapte.
Aluatul rece se scoate pe planșetă și se împarte în mai multe bucăți. Din fiecare se întinde un sul care se taie în feliuțe cu un cuțit bine ascuțit.
Din fiecare feliuță se formează cornulețe care se așează în tava (se pot pune apropiate unele de altele pentru că nu cresc prea mult la copt)
și se coc în cuptorul preâncălzit, la temperatură medie 13-14 minute, să prindă puțină culoare.
Cornulețele coapte se scot din tava cu o paletă cât sunt fierbinți și se tăvălesc imediat prin zahăr pudră vanilat Dacă sunt reci zahărul nu mai prinde de suprafața lor.
Cornulețele cu alune măcinate, gata pudrate, se pun într-un castron. Sunt fragede, fine și aromate.
Am făcut aceste cornulețe în iarnă cu migdale măcinate, la fel de bune sunt și cu nucă.
Delectați-vă într-o zi răcoroasă de vară.