Chifteluțe din cartofi

Ingrediente: 500 g cartofi, 2 ouă, 2 linguri făină, 1-2 căței usturoi, sare, piper, pătrunjel

Mod de preparare: Cartofii se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici într-un castron, se storc de zeama lăsată, se adaugă 2 lingurițe de sare, se lasă să stea 10 minute, după care se storc din nou și se tamponează cu un prosop. Se pun cartofii într-un castron împreună cu ouăle bătute, sarea, piperul, usturoiul și pătrunjelul tocat fin. Se adaugă făină pentru a omogeniza compoziția.

Compoziția trebuie sa fie omogenă, astfel încât să nu se „împrăștie” la prăjit 🙂

Cu mâna puțin umedă se formează chiftele care se așează pe un blat de lemn,

după care se pun în uleiul încins și se aplatizează puțin.

Se prăjesc cca 5 minute pe ambele părți, la foc potrivit,

dupa care se scot pe prosop de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Se consumă cu sos, cu salată sau un sote de legume. 

Poftă bună!

PS. Inspirația vine de la Sara&Miki, varianta cu cartofi. Mulțumesc dragilor.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *