Ingrediente: 200 g făină, 125 g zahăr brun, 50 g alune de pădure măcinate, 40 g cacao, 80 g unt, 1 ou mediu, 1 vârf cutit sare, 1 plic zahar vanilat, 1 lingură apa/lapte
Mod de preparare: Se pune făina în robotul de bucătărie, se adaugă untul moale, zahărul, zahărul vanilat, alunele macinate, sarea, cacaua și oul
și se mixează până se obține un aluat fărâmicios. În cazul în care aluatul este prea uscat, se adaugă 1 lingură de apă rece sau lapte rece.
Se răstoarnă aluatul pe planșetă și se frământa puțin să se omogenizeze.
Se învelește în folie alimentară și se ține la frigider pentru cca 30 de minute. Dupa repaus se pudrează planșeta cu puțină făină și se frământă aluatul să devină maleabil (cca 30 secunde). Se întinde o foaie groasă de cca 7 mm și cu ajutorul unei forme zimțate, se decupează biscuiții.
Cu o stampilă pentru biscuiti, li se dă un aspect mai deosebit. Dacă nu, biscuitii vor fi la fel de deliciosi.
Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt
și se coc în cuptorul preâncălzit, la foc mediu pentru cca 10-13 minute.
Biscuiții nu trebuie să se întărească în cuptor, când se scot vor fi puțin moi. După ce se răcesc, se întăresc.
Se consuma cu lapte, cu cafea sau simpli, dar se pot face și cadou într-un borcan sau cutie cu capac.
Multumesc Laura A pentru rețetă. Biscuiții sunt ușor de făcut și sunt foarte buni.
Un gând despre „Biscuiți cu alune”