Ingrediente: 4 ouă (eu am pus 5 mici), 200 g zahăr, 200 g unt, 100 ml iaurt, 275 g făină, 1 plic praf de copt, 2 lg cacao, esență de vanilie, 400 g vișine, 100 g ciocolată (eu am avut și amăruie și cu lapte)
Mod de preparare: Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul,
se adaugă apoi ouăle pe rând,
iaurtul, esența de vanilie
iar la final făina amestecată cu praful de copt.
Se încorporează cu spatula obținându-se o compozitie pufoasă.
Treisfert din compoziție se întinde într-o forma (24/24 cm) tapetată cu hârtie de copt. Peste aluat se așează jumătate din vișine fără sâmburi trecute prin puțină făină.
Restul de aluat se amestecă cu cacao și se întinde peste vișine. Se așează și restul de vișine fără sâmburi și deasupra ciocolata mărunțită.
Se coace prajitura în cuptorul preâncălzit pentru cca 30 minute la foc mic. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi se scoate pe un platou și se taie.
O prăjitură delicioasă! Mulțumesc Mirela!
Poftă bună să aveți!
Minunat arata prajitura ! :)
@Mirela-îmi plac foarte mult rețetele tale, sunt simple si rezultatul este de excepție. Mulțumesc :)