Ingrediente: 200 g ciocolată, 90 g unt, 100 g zahăr, un vârf cuțit sare, 2 ouă, o fiolă vanilie, 200 g faină (un pahar și jumătate), 25 g cacao (adică 2 linguri), 1/2 linguriță praf de copt, 3/4 pahar zahăr pudră
Mod de preparare: Într-o crăticioară se topește untul și ciocolata,
la foc mic, amestecând până se obține o compoziție omogenă.
Se ia de pe foc, se adaugă zahărul
și se amestecă bine până ce acesta se topește.
Se adaugă ouale pe rând,
bătând bine cu mixerul după fiecare. Se adaugă și esența de vanilia.
Într-un vas se amestecă făina cu praful de copt si cacaoa. Se adaugă compoziția de ciocolată
și se amestecă bine cu lingura.
Se acoperă vasul cu folie și se da la rece pentru minim 2 ore, timp în care aluatul se întărește.
Se toarnă zahăr pudră într-o farfurie. Se ia câte puțin din aluat și se modelează biluțe de mărimea dorită, se tăvălesc prin zahăr pudră, să se acopere uniform cu un strat gros.
Se pun biluțele în tava tapetată, la distanță de circa 4 cm între ele (restul aluatului se ține la frigider, dacă se coace în 2 serii).
Se coc fursecurile la foc mic, aproximativ 15 minute. Fursecurile cresc la copt, iar suprafața crapă.
Fursecurile coapte se scot pe platou și se lasă la răcit. Se pot păstra într-un vas cu capac, deși la noi nu este cazul.
Fursecurile Trufe sunt o variantă a Fursecurilor cu ciocolata-Chocolate Crinkles, „trufele” fiind după o rețetă „made” Miha.