Brioșe cu nucă și dulceață

Ingrediente: 4 ouă, 125 g zahăr, 150 g nucă măcinată, 200 g făină, 1/2 plic praf de copt, 1 linguriță cacao, 50 ml apă rece, esență de rom, dulceață după preferință

Mod de preparare: Se bat albușurile cu un vârf de cuțit de sare. Se folosește mixerul la viteză mare, se adaugă zahărul și se bat până se obține o spumă tare. Într-un alt bol se bat gălbenușurile cu un păharel de apă rece. Se adaugă și esența de rom. Se încorporează treptat în compoziția de albușuri și se amestecă ușor cu o spatulă.

Se adaugă nuca măcinată și cacao.

Se pune făina amestecată cu praful de copt

și se omogenizează.

Se ung formele de brioșe cu puțin ulei și se umplu pe jumătate cu compoziția pregătită.

Prăjiturelele se coc la foc mic în cuptorul preâncălzit, cca 20-30 de minute sau până trec testul cu scobitoarea.

Se lasă să se racească, se scot cu grijă și se pun pe un grătar. Se taie capacul de deasupra și se întorc cu fața în jos. Se adaugă dulceață și se servesc cu poftă.

Eu am folosit gem de măceșe. Merge cu orice fel de dulceață, cu cremă sau cu friscă.

Se obțin 16-18 brioșe

Timp de pregătire: cca 45 min

Rețeta este inspirată de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *