Șnițel cu varză călită

Ingrediente: o varză acră, puțin ulei, 3-4 căței de usturoi; piept de pui, făină, pesmet, ouă

Mod de preparare: Se toacă mărunt varza după ce s-a ținut câteva ore în apă rece. Într-o cratiță se pune puțin ulei, se adaugă varza și se lasă sub capac până scade apa din ea. Se amestecă să nu se prindă de cratiță. Se adaugă puțină apă caldă, se pune capacul și tot așa până varza este moale. Se curăță cățeii de usturoi, se dau prin presă, se adaugă la varză, se amestecă.

Pentru șnițele se curăță carnea de pui, se spală foarte bine și se feliază. Se sărează și se lasă pe farfurie. Într-o tavă se pune făina, într-o farfurie adancă se bat bine 2-3  ouă și în altă tavă se pune pesmet. Se pune la încins ulei într-o cratită. Se trec feliile de carne prin faină, ou și pesmet și se prăjesc în uleiul încins. Șnițelele se scot pe hârtie prosop pentru a se absorbi uleiul în exces. 

Noi am avut astăzi șnițel din carne de pui. Bun, bun, bun…..

2 comentarii la „Șnițel cu varză călită”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *