Ingrediente: o caserolă ficăței de pui, 3 cepe, 2 frunze de dafin, sare, piper, ulei
Mod de preparare: ficățeii se curăță, se spală bine și se lasă în apă rece. Se schimbă apa de câteva ori până devine curată. Ceapa se taie julien și se călește în puțin ulei.
Se adaugă piperul și frunzele de dafin. Când ceapa este lucioasă se pun ficățeii bine scurși de apă.
Se dă focul mic, se pune capacul pe cratiță și se lasă câteva minute să se patrundă aromele. Se verifică din cănd în când și se adaugă puțină apă caldă, ca ficatul să nu fie prea sec. La final se condimentează cu sare.
Tocănița se servește cu garnitură de cartofi, orez sau paste făinoase.
Poftă bună!
De foarte mult timp n-am mai mancat ficatei de pasare.. Deci, cer o portie!
@Simona-și eu fac destul de rar, deși ficatul este sănătos.