Vopsirea ouălor cu Carmin de la Dr. Oetker

Se spală ouăle cu un burete, se sterg și se pun la fiert în apă rece pentru 10-12 min. Ca să nu se crape la fiert trebuie ca ouăle sa aiba aceeași temperatura cu apa, deci se scot din frigider și se țin în bucătărie să ajungă la temperatura camerei.

Este important ca ouăle să fie puse în cratiță pe un singur rând, astfel toate se vor fierbe uniform. Cănd sunt fierte, se pune într-un vas de Yena sau porțelan 500 ml apă fiartă, 5 linguri cu oțet și conținutul a două pliculețe de vopsea Carmin de la Dr Oetker. Se scoate câte un ou, se sterge cu  hârtie prosop și se introduce în vopsea. Se lasă până are nuanță dorită, se scoate cu lingura într-o farfurie acoperită cu hârtie prosop după care se tamponează de surplusul de vopsea și se unge cu slanină sau untură pentru luciu.

Indiferent de culoare, procedeul este același.

5 comentarii la „Vopsirea ouălor cu Carmin de la Dr. Oetker”

  1. vreau sa-ti multumesc pentru postarea aceasta, am respectat o intocmai si mi au iesit foarte frumoase ouale rosii.
    desi pe pliculete e un mod de preparare,anul trecut cand am vopsit ouale nu mi-au iesit, acum insa datorita tie, mi-am multumit sotul care este foarte pretentios la acest capitol, de oua vopsite :).
    Paste fericit si sanatate ca-i mai buna decat toate, mama draga!
    aurelia

  2. Mie îmi ies roz întotdeauna, nu știu ce greșesc. Le am spălat cu oțet, am văzut o metodă pe net, le am fiert 5 min în apa cu otet și le am luat culoarea, degeaba tot roz. Ce gresesc? Oare sa pun mai putina apă?

    1. @Anca- îmi pare rău că nu ti-au ieșit așa cum doreai. Uneori nici vopseaua nu este bună. Dacă ai respectat indicatiile din postare normal ar fi fost să se vopseasca roșu. Sărbători frumoase!

    2. Conteaza si culoarea initiala a oualor. Ouale albe ies intotdeauna mai deschise(rozalii) decat cele maronii care la vopsit ies rosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.