Ingrediente: 330 g făină, 1 linguriță praf de copt, 100 g zahăr pudră, 130 g untură, 1 gălbenuș, 30 ml apă rece, 1 plic zahăr vanilat, puțină sare
Mod de preparare: Se freacă spumă untura la temperatura camerei cu zahărul pudră, zahărul vanilat și sarea. Se adaugă gălbenușul și apa rece
și se amestecă, rezultând o pastă fină.
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă pasta de untură
și se frământă aluatul pe planșeta înfăinată. Se împacheteaza aluatul în folie și se ține la rece cel puțin o oră.
Se întinde o foaie subțire și se taie dreptunghiuri cu latura de 6/9 cm. Umplutura (marmeladă+nucă măcinată) se așează pe fiecare bucată,
se trece o latură peste alta, formându-se pachețele care se pun în tava tapetată cu hărtie de copt.
Se coc la temperatură medie în cuptorul preâncălzit, cca 30 min, până se rumenesc frumos.
Se scot din tavă, se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr farin.
Rețeta este inspirată de pe blogul lui Teo, mulțumesc.