Sărățele cu untură

Ingrediente: 500 g făină, 200 g untură (250 margarină), 1 ou, 1 lingură rasă sare, 1 plic drojdie uscată, 50 ml lapte, 1 linguriță zahăr, 100 ml lapte bătut, telemea, chimen, susan….

Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în lapte călduț și o linguriță zahăr. Se amestecă făina cu untura,

obținându-se o compoziție nisipoasă. Se adaugă sarea și oul,

se încorporează, după care se toarnă și amestecul de drojdie cu lapte.

Se frământă aluatul de sărățele turnând încet laptele bătut.

Consistența aluatului trebuie să fie legată dar nu foarte tare.

Se acoperă cu un prosop și se lasă să dospeasca 30 min,

după care se întinde, se unge cu ou bătut și se presară telemea, chimen, susan, după preferință. Se taie bastonașe, covrigei sau în formă de biscuiți.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt

și se dau la cuptorul preâncălzit, la temperatură medie până sărățelele devin aurii.

Se lasă să se răcească după care se scot pe un platou sau cosuleț.

Sărbători Fericite!

5 comentarii la „Sărățele cu untură”

  1. Pingback: Covrigei cu unt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *