Ingrediente: 325 g făină, 175 ml lapte, 1 ou, 2 lg zahăr, 2 lg ulei, 1 linguriță sare, 2 lingurițe drojdie uscată, 1 galbenuș pentru uns cornurile, bucățele de rahat.
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron
și se framântă un aluat nu foarte vârtos care se lasă la dospit
până-și dubleză volumul.
Se scote aluatul pe plansetă se împarte în 2 bucati egale care se întind fiecare sub formă de cerc (cca 25 cm diametrul) pe planșeta înfăinată.
Fiecare cerc se porționeaza în 8 triunghiuri egale.
Se asezază în partea lată bucăți de rahat
și se rulează în formă de corn. Se asează în tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la dospit pentru 15 min la loc căldut.
Dupa ce cornurile au crescut se ung cu galbenuș de ou batut
și se coc la foc potrivit în cuptorul preâncălzit.
Când sunt rumene se scot din cuptor.
Foarte pufoase, gustoase și aromate.
Bucătăresele vesele au fost inspirația mea pentru aceste cornuri. Mulțumesc :)
Am facut si mi au iesit foarte bune! Multumesc pentru reteta!
@Mihaela-cu mare drag și mă bucur că ești mulțumită de rezultat.