Langoși cu lobodă

Ingrediente aluat: 400 g faină, cca 300 ml apa călduță, un plic drojdie uscată, 2 lingurițe sare, 1 linguriță zahăr, 1 lingură ulei

Ingrediente umplutură: 2 fire ceapă verde, mărar, 150 g lobodă, 125 g brânză dulce, 1 lingură ulei, sare, ulei pentru prăjit

Mod de preparare: Se pune făina într-un castron, se adaugă drojdia uscată și zaharul și se amestecă. Se pune și sarea, se amestecă, se toarna apa călduță și se încorporează cu o lingură. La sfârșit se pune o lingură de ulei și se bate puțin aluatul. Se acoperă catronul cu folie alimentară și un prosop. Se lasa aluatul la crescut cca 30 min.

Intre timp se face umplutura: Se taie ceapa și se călește în puțin ulei după care se adauga loboda curățată, spălată și tocată. Se lasă să se înăbușe, se pune mărarul, se condimentează și se ține pe foc până scade apa lăsată de lobodă. Când este gata se lasă să se răcească, după care se amestecă cu brânza de vaci.
Pe planșeta înfăinată se scoate aluatul, se frământă puțin ca să iasă aerul din el după care se împarte în 8 bucăți.

Fiecare bucată se întinde într-un dreptunghi subțire. Pe jumatate se asează puțină umplutura,

se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat și se apasă cu degetele la capăt pentru sigilare.

Se pune ulei la încins într-o cratită (cam un deget) și când este fierbinte se prăjesc langoșii pe ambele părți. Se scot pe hârtie prosop pentru a absorbi surplusul de ulei.

Se servesc de preferință călduti, nu chiar fierbinți…..aviz pofticioșilor.

PS. Mulțumesc dnei Dica pentru lobodă, foarte bună…..

8 comentarii la „Langoși cu lobodă”

    1. @Diana-nu mă supăr, bine că ai observat. Deși am citit de câteva ori mi-a „fugit” ochiul pe text și a rămas tot greșit. Am făcut o dată și cu leurdă …..

  1. La titlu e cu loboda, la ingrediente e cu leurda, la mod de preparare e iarasi cu loboda. Cred ca cea mai buna e totusi cu leurda si asa o voi si face. Dar cred ca se poate face si cu loboda. Oare ar fi buna si loboda rosie?

    1. @michl-am corectat și în mod de preparare, este cu lobodă…..Am făcut și cu leurdă și m-a luat valul…..De data aceasta sunt cu lobodă. Sunt foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *