Spirale „Baneasa” cu ciuperci

Ingrediente: 200 g spirale „Băneasa” cu ou, 300 g ciuperci champignon proaspete, 1 ceapă, ulei, sare și piper, 150 g telemea + cascaval, verdeață Pentru sos: 150 ml lapte, 40 g unt, 1 lingură faină, condimente (sare+piper)

Mod de preparare: Se curăță ciupercile și se taie felii subțiri. Ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei.

Se adauga ciupercile curățate și feliate subțire.

Se lasă până scade apa din ele și sunt bine pătrunse. Se condimentează cu sare și piper si se pune o mână de pătrunjel.

Se face sosul bechamel: Untul se topește într-o crăticioară la foc mic. Se adaugă făina şi se amestecă bine, se toarnă laptele puțin câte puțin şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. Se condimentează şi se ia de pe foc.

Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet.

Se unge cu unt un vas pentru cuptor, se pune un strat de paste,

unul de ciuperci,

brânza, altul de paste,

brânza,

sosul bechamel

și deasupra incă putin cașcaval ras.

Se da forma la cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, la temperatură medie, până se rumnește frumos deasupra.

Se servește cu salată

 

Poftă bună!

 

 

7 comentarii la „Spirale „Baneasa” cu ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *