Ingrediente: o căpătână de salată verde, o bucată de costiță sau slăninuță, 2 fire ceapă verde, 3 ouă, puțin ulei, 3-4 căței de usturoi, smântână, puțin oțet, sare și mărar verde
Mod de preparare: Se prăjeste costița în puțin ulei și se scoate pe o farfurie. În oala respectivă se pun 2 litri de apă, care se fierbe cu o linguriță de sare. Se pune salata bine spălată și ruptă și
ceapa verde taiată mai mare.
Între timp de face o omletă tare din 2 albușuri și un ou întreg. Când salata este fiartă de drege cu un amestec format din 2 gălbenușuri, o lingură de smântână și un polonic de supă.
Se adaugă cațeii de usturoi tăiați și frecați cu sare și un strop de oțet. La final se pune omleta tăiata fideluță, costița prăjită și o legătura mică de mărar verde tocat.
Este o rețetă preluată dintr-o emisiune culinară.
Poftă bună!
BUNA!!! Imi place!