Ingrediente aluat: 500 g faina, 2 oua, maia (1 plic drojdie uscata, doua lingurite zahar, 2 linguri lapte), 4 linguri ulei, 250 ml lapte, esenta de rom.
Mod de preparare aluat: se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc unde se face maiaua (drojdia, zaharul si laptele). Se adauga ouale, esenta de rom, un varf de cutit de sare, laptele caldut si se incepe framantarea. Treptat se pune uleiul si se framanta pana se desprinde aluatul de pe mana. La nevoie se mai adauga faina. Amanunte aici.
Foarte buni langă o cană de lapte sau cafea.
Deliciosi!!
@Haplea-as manca in fiecare zi langa o cana cu cafea :)
Felicitari pentru retetele deosebite si calitatea blogului!
O sa incerc si eu cateva din bunatatile postate. Mult succes in continuare!
cu drag: Melinda P. ,,buburuza bucatareasa”
Mulțumesc Melinda. Mă bucur că ai intrat în „bucătăria ” mea. Te aștept cu drag să încerci din preparatele mele.