Aperitiv cald: roșii umplute cu ciuperci și orez

Ingrediente: 4 roșii mari și tari, ciuperci pleurotus, 1 ceapă, 2-3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, 4 linguri orez, pătrunjel, sare și piper

Mod de preparare: Se spală roșiile, se taie fiecăreia un căpăcel, cu o linguriță se scoate miezul roșiilor și se toacă mărunt. Orezul se pune la fiert într-o cantitate triplă de apă. Se toacă mărunt ciupercile, ceapa, usturoiul și se călesc în 2 linguri de ulei.

Cănd sunt suficient de moi  se pune miezul roșiilor și se lasă amestecul să scada la foc mic.

Peste amestecul de ciuperci cu ceapă și roșii  se adaugă orezul fiert,

se amesteca si se condimentează dupa gust, cu sare și piper.

Se adaugă patrunjel tocat.

Cu această compoziție se umplu roșiile, se așează într-un vas uns cu ulei și se stropesc cu apă, după care se intoduce vasul in cuptor pentru cca 15 minute.

Roșiile se pot servi atăt calde cât și reci, cu o lingură de smăntână, sau nu 🙂

Poftă bună!

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *