Savarina din aluat dospit

Ingrediente: 300 g faina, 1 plic drojdie uscata, 175 ml apa calduta, 50 ml ulei, 50 g zahar, esenta de vanilie, un praf de sare, coaja rasa de lamaie

Mod de preparare aluat : Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si drojdia.

Se adauga, apa si uleiul.

Se amesteca cu o lingura, se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.

Intre timp se pregatesc formele de savarina, unse si tapetate cu pesmet.

Cand aluatul este crescut se rup bucati cu mana unsa cu ulei si se pun in forme. Mi-au iesit 14 savarine.

Se lasa aluatul sa creasca inca 20 minute

dupa care se coc in cuptorul preancalzit cca 15 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea.

Pana se coc savarinele se face un sirop din 500 ml apa, 300 g zahar si rom.  Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul, iar la final se adauga romul. Savarinele calde se pun in  sirop

si se intorc de mai multe ori pe toate partile, pana absorb siropul.

Se bate frisca,

se taie capacul de la savarine si se umplu cu un sprit.

 

Se ung deasupra cu dulceata si se orneaza.

Reteta este inspirata din blogul Cristinei careia-i multumesc.

Daca se foloseste frisca vegetala, este un bun desert in perioada postului.

2 comentarii la „Savarina din aluat dospit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *