Ingrediente: 300 g carne de porc, 2 linguri ulei, 1/2 pahar cu vin, 200 ml apa, un cub de Knorr legume, 400 g ciuperci, 1 ceapa rosie, 2 catei de usturoi, 1 lingura de unt, 1 lingura pasta de tomate, 1/2 lingurita de zahar, sare, piper, patrunjel verde tocat
Mod de preparare: se taie carnea in cubulete si se pune la macerat intr-un amestec de ulei, 2 catei de usturoi, cimbru, o foaie de dafin, sare si piper dupa gust.
Se curata ciupercile si morcovul, se taie ceapa si usturoiul
Se pun apoi intr-o cratita cu putin ulei
si se rumeneste pe toate partile.
Se adauga vinul, apa si un cup de knorr legume.
Se lasa la fiert la foc mic pana carnea este aproape fiarta, daca lichidul scade se completeaza cu apa.
Intre timp se taie rondele morcovul si ciupercile in patru.
Intr-o alta cratita, se caleste la foc mic ceapa intr-o lingura de unt, se adauga usturoiul
morcovul taiat rondele,
si ciupercile.
Se pune capacul si se lasa pana scade apa lasata de ciuperci. Se amesteca din cand in cand, se adauga pasta de tomate, se mai da un clocot si se condimenteaza. Cand legumele sunt fierte se adauga carnea, se pune capacul si se fierb impreuna cateva minute.
La sfarsit se presara patrunjelul tocat.
Tocanita se serveste cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Un gând despre „Tocanita cu ciuperci si carne de porc”