De ceva vreme vreau sa fac pasta de zahar cu Ursuleti Haribo, dar nu m-am incumetat, am citit multe retete si toate mi-i s-au parut complicate. Astazi mi-am facut curaj si am facut-o dupa cum am crezut eu.
Ingrediente: 10 bucati jeleu ursuleti haribo, 1 lingura cu apa, 1 lingura ulei, 1 plic zahar pudra Dr Oetker
Mod de preparare: se pun 10 ursuleti de aceeasi culoare intr-o craticioara (eu am una mica de fonta) si o lingura cu apa. Se lasa pe foc pana se topesc ursuletii, amestecand cu o lingura de lemn. Se ia de pe foc cratita, se adauga o lingura cu ulei, se amesteca. Se pune un plic de zahar pudra dat prin sita si se amesteca. Pe planseta se cerne zahar pudra, se scoate pasta si se framanta pana nu se mai lipeste de mana. Din cand in cand trecem mana prin zahar astfel ca in permanenta mana sa fie uscata. Se pune in punga de plastic si se pastreaza in incapere pana la folosire. Eu am folosit ursuleti albi, rosii la care am adaugat putin colorant rosu si ursuleti portocalii cu colorant portocaliu.
Am folosit colorat cu „Icing colors” primit de la prietena mea Andrea, careia-i multumesc si pe aceasta cale. Acum sa vad ce reusesc sa fac cu pasta….
Cu multa ,multa placere ;) la creativitatea ta stiu sigur ca o vei folosi cu mult succes !
Wow, n-as fi crezut, am vreo sase pungi de ursuleti din astia prin casa, au tot primit copiii si nu le plac, uite ca acum stiu ce voi face cu ei :D
Greu e primul pas, dar când te prinde nu te mai opreşti. :)
Aştept cu nerăbdare să văd ce modelezi. :-*
@Mihaela-cu modelatul mai greu, nu prea am talent la asa ceva….