Ingrediente: 200 g faina, 40 g fulgi de ovaz, 2 linguri zahar tos, 1 lingurita cu varf praf de copt, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 240 chefir, 2 linguri cu varf smantana, 4 linguri ulei, 2 oua mari, putina sare
Mod de preparare: se amesteca impreuna intr-un bol ingredientele uscate: faina, fulgi de ovaz, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt bol se amesteca ingredientele umede: chefirul, smantana, uleiul si ouale.
Apoi se aduga ingredientele umede peste ingredientele uscate si se amesteca bine pana cand sunt bine incorporate.
Aluatul rezultat trebuie sa fie gros, cu bule mici pe suprafata sa.
Se incalzeste o tigaie pentru clatite la foc mediu si se tamponeaza usor cu ulei. Cu un polonic se pune compozitie in tigaia fierbinte.
Cand se formeaza bule pe marginile aluatului,
se ridica usor si cu o spatula se intoarce pe cealalta parte.
Se tine cca 2 minute pe fiecare parte. Se repeta, adaugand ulei la fiecare clatita, pana cand toate sunt gata. Daca intre timp aluatul se ingroasa se adauga lapte pentru a se subtia.
Se servesc dupa gustul fiecaruia cu fructe, diferite creme, ciocolata sau miere.
Sunt dragute si delicioase clatitele astea pufoase. Nu refuz o portie ;)
@paula-daca te grabesti mai sunt vreo 2-3…..