Gogosi cu kefir

Ingrediente: 350 g kefir, 3 linguri cu zahar, 1 ou, 280 g faina, 1 lingura ulei, ½ plic praf de copt, sare, esenta de vanilie, zahar pudra

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca kefirul cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga oul si se bat bine impreuna.

Se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt si la final 1 lingura de ulei.

Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase. Daca este prea moale se mai adauga putina faina si daca compozitia este prea vartoasa se adauga putin kefir.

Se incinge ulei intr-o cratita, se pun cu lingura gramajoare din compozitie. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti, dupa care se scot pe hartie absorbanta.

Dupa ce s-au racorit, gogosile se pudreaza cu zahar sau se servesc cu dulceata de macese.

Pofta buna!

 

Distribuie pe:

15 comentarii la „Gogosi cu kefir”

  1. Valeeei , ce mi-ar mai placea la ora asta o farfurie cu gogosi din acestea minunate , mai Steluta , mai … 🙂

  2. Hmmmmmmmmmm , am inteles :)) sa-mi fac singura daca poftesc … si eu care credeam ca-mi vei trimite prin curier … =))

  3. Da’ eu ti-am zis-o direct :)) , doar ca tu vrei sa ma pui la treaba de lunea , nu tii deloc la kg mele 🙁

  4. Steluta , iti multumesc din suflet ptr sustinere , toata lumea se bucura ptr mine cand aude c-am reusit sa renunt la blestemata asta de tigara dupa … 40 (patruzeci) de ani . Mda , astept sa se regleze situatia , ptr ca deja am facut colacel pe abdomen si nu ma prea recunosc si nici haine nu am pe marimea asta , uuuuuuuuuuuuf 🙁

  5. Pingback: Gogoși cu iaurt
  6. Pingback: Gogoși cu iaurt
    1. @svetlana-îmi pare rău. Ceva nu este bine, poate făina, poate altceva. Ale mele vezi ce umflate sunt…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *