Ingrediente: carne slaba de porc, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, o lingura pasta de gulas, 2-3 lingurite faina, smantana, sare, piper
Mod de preparare: se caleste ceapa si usturoiul in 3 linguri de ulei. Se pune carnea spalata, bine scursa si data prin faina. Se amesteca pana se albeste dupa care se adauga 2 cani de apa fierbinte. Se pune capacul si se lasa sa se patrunda carnea. La nevoie se adauga apa calda. Cand carnea este moale se adauga pasta de gulas amestecata cu 2-3 lingurite de faina si o lingura de smantana. Se condimenteaza cu sare (atentie pasta de gulas este sarata) si piper. Se face compozitia de galuste (se bate ou batut cu putina sare si faina atata cat sa se faca o compozitia mai groasa dar curgatoare) si cu o lingurita se pune in sosul care fierbe. Se lasa cratita pe foc pana sunt fierte si galustele. La final se presara patrunjel tocat.
Pofta buna!
Place papricasul cu orice fel de carne , Steluta draga … :)