Tocanita de pui cu ou si mamaliguta

Ingrediente: pulpe de pui, 1 ceapa mare, 3-4 catei de usturoi, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 linguri de ulei, sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, apa, 3-4 oua, patrunjel

Mod de preparare: se caleste in ulei ceapa taiata julien, se pune si usturoiul.

Cand devin lucioase se adauga zarzavatul tocat marunt,

se amesteca si se lasa sa se inabuse sub capac.

Se adauga o cana cu apa calda. Intre timp pulpele se cresteaza si se condimenteaza cu sare, piper, boia si praf de usturoi si se lasa sa stea acoperite o jumatate de ora.

Cand si zarzavatul este inabusit se pun pulpele, se aseaza capacul si se lasa sa se patrunda si pulpele.

Dupa ce carnea este moale,

se  sparg 3-4 oua, se pune capacul si se lasa sa se poseze in sosul format.

La final se presara patrunjel tocat. Tocanita se serveste cu mamaliguta, cartofi sau paste.

Pofta buna!

Distribuie pe:

Un gând despre „Tocanita de pui cu ou si mamaliguta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *