Ingrediente: pulpe de pui, 1 ceapa mare, 3-4 catei de usturoi, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 linguri de ulei, sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, apa, 3-4 oua, patrunjel
Mod de preparare: se caleste in ulei ceapa taiata julien, se pune si usturoiul.
Cand devin lucioase se adauga zarzavatul tocat marunt,
se amesteca si se lasa sa se inabuse sub capac.
Se adauga o cana cu apa calda. Intre timp pulpele se cresteaza si se condimenteaza cu sare, piper, boia si praf de usturoi si se lasa sa stea acoperite o jumatate de ora.
Cand si zarzavatul este inabusit se pun pulpele, se aseaza capacul si se lasa sa se patrunda si pulpele.
Dupa ce carnea este moale,
se sparg 3-4 oua, se pune capacul si se lasa sa se poseze in sosul format.
La final se presara patrunjel tocat. Tocanita se serveste cu mamaliguta, cartofi sau paste.
Pofta buna!
Un gând despre „Tocanita de pui cu ou si mamaliguta”