Ingrediente: 70 g de cacao, 200 g faina, 150 g zahar, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 oua, 180 ml apa calda, 120 ml lapte integral, 2 linguri smantana, 100 g unt topit, Finesse vanilie, 18 buc fondant marshmallows
Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate,
peste care se toarna ouale batute putin cu sare, untul topit, laptele, apa si smantana. Se amesteca usor cu o spatula sau un tel para. La nevoie se mai adauga faina, astfel incat compozitia sa fie curgatoare dar nu lichida.
Se pune compozitia cu lingura in formele de briose.
Se coc cca 15 min in cuptorul preancalzit dupa care se scoate tava, se aseaza un fondant
si se reintroduce tava in cuptor cateva minute, se scoate si se „turtesc” bucatile de fondant. Eu am pus bucati mici, nu stiam cum se comporta.
Reteta este inspirata din emisiunea Paprika, „Toata familia in bucatarie” cu Lucinda Scala Quinn.
Incercati aceste briose, chiar merita.
Am facut si niste inimioare pe care am pus o bucata mai mare de fondant
Faceti aceste prajiturele cu copiii, vor fi incantati sa turteasca fondantul :)
Ce frumusele sunt… N-am folosit niciodata fondant marshmallows..
@Simona-nici eu dar am vazut la tv si cum aveam o punga prin casa m-am gandit ca nu are cum sa fie rau.