Ingrediente: 150 g unt, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua, 250 g faina, 3 linguri cacao, esenta rom, 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare: Se freaca untul moale cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, si la urma ouale.
Se obtine o compozitie cremoasa
Se adauga in compozitia de unt faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca la inceput cu lingura de lemn,
pe urma pe planseta infainata. Se obtine un aluat placut la mana si mai ales la lucrat. Se infoliaza si se tine la rece 1-2 ore sau pana se fac biscuitii.
Se monteaza forma de biscuiti la masina de carne si se „macina” aluatul.
Se taie biscuitii la 4-5 cm, se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se pot forma bastonase, potcoave sau alte forme dupa preferinta.
La fel de bine se poate intinde o foaie de 4-5 mm si se taie cu forma de biscuiti. Se coc 20-25 min la foc mic in cuptorul preancalzit.
Se urmareste ca la atingere suprafata sa fie ferma.
Niste biscuiti foarte buni langa o cana de lapte la micul dejun.