Ingrediente: 250 g faina, 1 praf de copt, 125 g zahar, 1 zahar vanilat cu scortisoara, 60 g unt, 250 ml lapte, 3 linguri de ness, un praf de sare, 120 g nuca macinata + 20 g nuca pisata.
Mod de preparare: Intr-un castron se pun ingredientele uscate: faina cu praful de copt, sarea, nessul, nuca macinata, zaharul, zaharul vanilat
si se amesteca cu un tel para.
Se adauga laptele si untul topit si se omogenizea bine cu o spatula.
Compozitia se toarna in tava de briose in care se pun hartiute sau forme de silicon si deasupra se presara nuca tocata.
Se coc prajiturelele cca 25 min in cuptorul preancalzit, la temperatura medie. Este bine sa se faca testul cu scobitoarea pentru siguranta.
Se lasa putin in forme dupa care se scot pe un gratar sa se raceasca
si se transfera in hartiute speciale.
O dupamasa placuta!
Sursa de inspiratie