Cornulete fragede

Ingrediente: 400 g faina, 150 ml ulei, 100 ml apa minerala, 1 plic de drojdie uscata, 1 lingura de zahar, coaja rasa de portocala, 1/2 lingurita sare, rahat, zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare: Se amesteca uleiul cu apa minerala. Faina se pune intr-un castron, se adauga drojdia, zaharul, coaja de portocala si putina sare.

Se adauga uleiul si apa

si se framanta un aluat fraged, nu foarte tare.

Se imparte aluatul in doua si fiecare bucata si se intind pe planseta fainata in forma cat de cat rotunda, care se imparte in 12 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune o bucatica de rahat,

dupa care se ruleaza de la baza spre varf, obtinindu-se cornulete.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

Se mai lasa putin la rece, se ung cu galbenus de ou

si se coc la foc potrivit cca 20-25 min, pana se rumenesc putin.

Cand sunt gata se trec prin zahar pudra aromatizat cu zahar vanilat.

Cornulete foarte bune si merg bine in perioada postului.

Pofta bune!

8 comentarii la „Cornulete fragede”

  1. Sunt extraordinar de bune.. din aceeasi compozitie, dar fara zahar si arome, am facut si saratele…

    1. @Alina-Se numesc cornulețe fragede. Dacă se fac în post bineînțeles că se renunță la uns cu ou. Nu văd care este problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *