Ingrediente: 100 g ciocolata, 1 lingura de lapte, 120 g unt, 150 g de zahar pudra, 1 ou, esenta de vanilie, 1 lingura cu cacao, 1 lingurita ness, 220 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita de sare
Mod de preparare: Intr-o craticioara , se topeste ciocolata cu o lingura de lapte dupa care se lasa la racit.
Intr-un alt castron mai mare, se mixeaza untul cu zaharul la viteza medie pana devine cremos.
Se adauga ciocolata racita,
apoi oul si se mixeaza pana sunt incorporate.
Se adauga lingura cu ness.
Se mixeaza la viteza mica pana se combina.
Se adauga faina cernuta amestecata cu cacao, praful de copt si sarea.
Rezulta un aluat de consistenta plastelinei care se tine la rece 30 min.
Cu mainile se modeleaza bile potrivit de mari care se tavalesc prin nuci tocate. Se aseaza cu distanta intre ele pe tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul sau cu coada unei linguri de lemn se face o adancitura in centrul fiecarui fursec.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 8-10 minute sau pana cand marginile sunt ferme. Se transfera pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se aseaza frumos pe platou
si se decoreaza cu zahar pudra si cirese confiate
sau ciocolata.
O combinatie reusita intre nuca prajita si ciocolata amaruie. Multumesc Sara pentru reteta.
Un gând despre „Fursecuri cu ciocolata si nuca”