Ingrediente: 200 g aluat foietaj pentru cosulete, 1 telina mare, 2 cartofi fierti, 1 ou fiert, 50 g telemea, sare, zeama de lamaie, o lingura de maioneza
Mod de preparare: Se desface aluatul foietaj pe hartia existenta. Se taie cu o forma rotunda si jumatate din cercuri se decupeaza cu o forma mai mica. Marginea formei mari se umezeste cu apa si se lipeste forma decupata. Se pun pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pana se rumenesc putin. Ele vor creste formandu-se adevarate cosulete.
Fiecare cosulet se umple cu salata boeuf, pasta de branza sau salata de telina. Pentru salata de telina se da telina pe razatoarea mica, se sareaza, se amesteca si se lasa putin sa se inmoaie. Se stoarce telina prin presare si se amesteca cu cartofii, branza si oul toate date pe razatoarea mica. Se adauga maioneza si se condimenteaza dupa gust.
Un aperitiv usor de facut si de mare efect.
Faine cosuletele!! Salata de telina n-am mancat pana acum.. deci trebuie s-o incerc.
Va pup