Saratele – bastonase

Ingrediente: 500 g faina, 250 g telemea de vaca, 50 g cascaval, 1/2 lingurita sare, 75 ml lapte caldut, 2 linguri margarina topita, 1 plic drojdie uscata Dr Oetker, 2 oua intregi, chimen, susan, mac, galbenus se ou pentru uns saratelele

Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia si se amesteca. Restul ingredientelor se pun pe rand si se amesteca la inceput cu lingura pe urma se framanta cu mana pe planseta. Se lasa aluatul la dospit cca 30 min dupa care se intinde pe planseta cam de 1 cm grosime, se unge cu galbenus de ou iar deasupra se presara chimen, mac si susan, dupa placerea fiecaruia. Se trece din nou cu sucitorul peste aluat sa se impregneze semintele. Se taie bastonase care se pun in tava si se coc 20 min la foc moderat in cuptorul preancalzit.

Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *